Niklas Landin Jakobsen (©AFP)
Niklas Landin Jakobsen (©AFP)

Atomski rukomet na Baltiku: Kil u foto-finišu srušio PSŽ, Landinova odbrana za put u Keln (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 19.05.22. | 23:05

Zebre u fantastičnom meču dobile Parižane sa 33:32 i plasirale se na završni turnir rukometne Lige šampiona. Barselona i u drugom meču lako dobila nemački Flenzburg sa 27:24

Na završnom turniru rukometne Lige šampiona narednog meseca u Kelnu igraće Vesprem, Vive Kjelce, Barselona i Kil.

Najbolji dvomeč četvrtfinala igrali su Kil i Pari Sen Žermen. Spektakularnih 120 minuta. Na kraju za gol je bio bolji nemački tim. U revanšu na Baltiku pred više od 10.000 gledalaca, četa Filipa Jihe je u neizvesnoj završnici dobila pariski tim sa 33:32. U prvom meču pre osam dana bio je nerešeno – 30:30.

Izabrane vesti

Odlučio je bolji foto-finiš domaćina. Posle izjednačenja gostiju na 31:31, junak meča Magnus Landin Jakobsen i levoruki Štefan Vajnhold postigli su golove za +2 – 33:31. Luka Karabatić je smanjio, Kil je izgubio loptu, a poslednji šut Holanđanina Luka Stejnsa nije završio u mrežu domaćina. Blok je uštopovao udarac, a Danac na golu, legendarni Niklas Landin Jakobsen, uhvatio je loptu za veliko slavlje krcate dvorane u gradu na severu Nemačke.

Magnus Jakobsen je postigao sedam golova za pobednički tim, dok su odlični bili i Harald Rejkind i Patrik Vinček sa po šest. Nije imao dan sjajni danski golman Niklas Landin Jakobsen. Imao je samo sedam odbrana, ali onu najvažniju uz zvuk sirene. S druge strane, golman Pari Sen Žermena Vensan Žerar je imao čak 15 uspešnih intervencija, ali nije to bilo dovoljno. Kod gostiju Nedim Ramili je bio raspucan sa osam pogodaka, dok je Poljak Kamil Sipžak postigao šest.

Imao je francuski šampion prednost u prvom poluvremenu. Sjajan je bio Nikola Karabatić koji je podsetio na slavne dane. Na odmor su gosti otišli sa +2 – 19:17. Budi se Kil u nastavku, posebno u odbrani. Sredinom nastavka meča bilo je +3 za domaćina – 24:21 posle serije 5:1. Činilo se da tada da je slomljen otpor PSŽ-a, ali Remili i golman Žerar uveli su meč u neizvesnu završnici. Na kraju, ipak Kil slavi i igraće za evropsku titulu narednog meseca.

Barselona će brantii tiitulu u Kelnu. Posle +4 u Flenzburgu (33:29), Katalonci su i u revanšu u Blaugrani slavili protiv nemačkog vicešampiona sa 27:24. Gosti su se držali u prvih 30 minuta, ali u nastavku Dika Mem, Luka Cindrić i drugovi su dodali gas za laku pobedu pred oko 5.000 gledalaca.

U pobedničkom timu, Dika Mem je postigao šest golova, Jusef Ben Ali pet, a Cindrić četiri. Kapiten Gonzalo Perez de Vargas je imao sedam odbrana. U timu gostiju, šest golova je postigao Šveđanin Hampus Vane koji će naredne sezone da igra za Barsu. Johanes Gola i Svan Lase su se po četiri puta upisali u strelce, dok je Benjamin Burić imao osam uspešnih intervencija.

Podsetimo, u Kelnu ćemo od Srba da gledamo trio iz mađarskog Vesprema, trenera Momira Ilića, srednjeg beka Petra Nenadića i golmana Vladimira Cuparu.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

LIGA ŠAMPIONA – ČETVRTFINALE (REVANŠI)

Sreda

Olborg - Vesprem 37:35 (20:21) /prvi meč: 29:36/

Vive Kjelce - Monpelje 30:22 (15:8) /prvi meč: 31:28/

Četvrtak

Barselona - Flenzburg 27:24 (10:10) /prvi meč: 33:29/

Kil - PSŽ 33:32 (17:19) /prvi meč: 30:30/



tagovi

RK PSŽRK KilFlenzburgRK Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara